Benieuwd wat jij kan doen om de stad meer regenbestendig te maken? Lees het hier!

Groene daken

Een groen dak is als een spons voor de stad. En een normaal dak dus precies het tegenovergestelde. Als jouw dak geschikt is voor begroeiing met planten, kruiden en grassen, go for it! Groene daken houden regenwater vast, beperken de opwarming van het dak, en vormen een fijn uitzicht. Plus: ze dragen bij aan een grotere biodiversiteit in de stad, aan geluidsreductie en ze binden fijnstof. Water dat van groene daken afstroomt, is bovendien schoner.

Regenton

Geen mogelijkheid je dak te vergroenen? Geen nood. Een regenton past in iedere tuin en zelfs op het balkon! Door een regenton aan te sluiten op de regenpijp, verminder je tijdens een flinke bui, ook de druk op het riool. De good old regenton is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten. Regentonnen zijn er in alle vormen en maten en de meeste tonnen hebben een kraantje. Gebruik het water om de plantjes op te vrolijken in droge periodes. Win-win.

Tegels eruit, groen erin

Zo simpel kan het zijn: haal de tegels uit je tuin en zet er groene planten in. Regenwater kan zo in de bodem zakken en dorstige planten voorzien van hun levenselixer en stroomt niet via het riool weg. Dit helpt wateroverlast te beperken bij heftige regenbuien. Zorg ook voor hoogteverschillen. In de lagere delen van de tuin kan dan zonder hinder tijdelijk regenwater blijven staan zodat de hoger gelegen delen droog blijven na zware regenbuien.

Lees meer over hoe jij de stad helpt bij regenbestendig worden op www.rainproof.nl en op rotterdamsweerwoord.nl

Benieuwd wat jij kan doen om de stad meer regenbestendig te maken? Lees het hier!

Groene daken

Een groen dak is als een spons voor de stad. En een normaal dak dus precies het tegenovergestelde. Als jouw dak geschikt is voor begroeiing met sedum, kruiden en grassen, go for it! Groene daken bieden namelijk capaciteit voor regenwaterbuffering, beperken de opwarming van het dak, en vormen een fijn uitzicht. Plus: ze dragen bij aan een grotere biodiversiteit in de stad, aan geluidsreductie en ze kunnen fijnstof binden. Water dat van groene daken afstroomt, is bovendien schoner.

Regenton

Geen tuin en geen mogelijkheid je dak te vergroenen. Ook dan kan je wat doen. Koppel de regenpijp af van het riool om het rioolstelsel te ontlasten. Plaats in plaats daarvan een regenton. De good old regenton is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten.

Regentonnen zijn er in alle vormen en maten en de meeste tonnen hebben een kraantje. Je kunt het water gebruiken om planten op het balkon of de stoep op te vrolijken.

Tegels eruit, groen erin

Zo simpel kan het zijn: haal de tegels uit je tuin en zet er groen in. Regenwater kan zo in de bodem zakken en dan hoeft het niet via het riool afgevoerd te worden. Dit helpt wateroverlast te beperken bij heftige regenbuien. Zorg ook voor hoogteverschillen. In de lagere delen van de tuin kan dan zonder hinder tijdelijk water geborgen worden en de hoger gelegen delen blijven droog na zware regenbuien.

Lees meer over hoe jij de stad helpt bij regenbestendig worden op www.rainproof.nl en op rotterdamsweerwoord.nl